Eerste luitenant Hoogerwerf


Eerste luitenant Hoogerwerf. Foto: Stef van Manen.

Eerste luitenant Hoogerwerf, dan 34 jaar oud, raakte in juli 1979 gewond aan arm en oog door een ontploffende aanvalsgranaat. Hij maakte deel uit van het UNIFIL–detachement in Zuid-Libanon en was in functie als plaatsvervangend commandant bij de pantersondersteuningscompagnie. De explosie vond plaats bij de commandopost daarvan, zes kilometer ten westen van Hari, toen Hoogerwerf bezig was de handgranaat in de draadafrastering aan te brengen.

Hoogerwerf werd overgebracht naar het Rambamziekenhuis in Haifa en de Koninklijke Marechaussee stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Generaal-majoor Roos roemde later de saamhorigheid, de inzet en de goede wil van de soldaten. Hij sprak tevens zijn lof uit over de houding van de twee militairen die in Libanon ernstig gewond raakten door vroegtijdig ontploffende handgranaten, luitenant Hoogerwerf en korporaal Van der Putten.   

Hoogerwerf gewond

 


Bronvermelding

  • In Zuid-Libanon Nederlandse luitenant ernstig gewond bij een granaatexplosie. In: Nieuwsblad van het Noorden, 14 juli 1979
  • Nederlandse Unifilmilitair gewond bij granaatexplosie. In: Leeuwarder Courant, 14 juli 1979
  • Nieuwsblad van het Noorden, 27 juli 1979
[ Terug
f t