Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hierbij een aantal monumenten voor de gevallenen tijdens de diverse strijdperken. U kunt op de afbeeldingen klikken om ze te vergroten. Dit artikel wordt steeds aangevuld en is dus in bewerking.


Herdenking Cavalerie

Dit herdenkingsmonument staat op het terrein van de Bernhardkazerne. Het is afkomstig van de voormalige Koningsbrug en in bruikleen afgestaan, door het gemeentebestuur van Rotterdam, aan het Wapen van de Verbindingsdienst, op 17 augustus 1960.

 Op het monument zijn diverse namenlijsten aangebracht met de strijdperken, zoals hen die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog (meidagen van 1940), de Politionele Acties en tijdens diverse missies, waaronder Joegoslavië (slechts één naam, namelijk die van sergeant W.J.L.M. Martens). 


HuzaaarenOp het terrein van de Bernhardkazerne is, iets meer naar de ingang gelegen, nog een monument, en wel voor de Huzaren van Boreel die gesneuveld zijn in diverse strijdperken en tijdens missies.

Het monument is in september 2013 geheel opgeknapt in verband met de viering van het 200 jarig bestaan van de Huzaren van Boreel.

 


 [ Terug ]

f t

Login