Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Burgemeester Sylvester


Korte introductie

Dr. Joyce Sylvester is sinds 14 september 2009 waarnemend burgemeester van Naarden.  Zij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde aldaar een doctoraat in politicologie en in communicatiewetenschappen (1991). In 2000 studeerde zij aan de Vrije Universiteit af in de rechtswetenschappen met een doctoraat in het staatsrecht. Na haar studie was Sylvester onder meer actief bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, bij de Gemeente Amsterdam en directeur van een eigen  organisatieadviesbureau.  Tussen 2008 en 2009 was Sylvester waarnemend burgemeester van Anna Paulowna. Tijdens de gezamelijke veteranendag van Bussum en Naarden in 2012 gaf Sylvester tijdens de slotmanifestatie in de Grote Kerk in Naarden een toespraak, waarin zij blijk gaf van haar aandacht voor en waardering van onze veteranen.


Heeft u toevallig zelf ook militairen in de familie?

  • Burgemeester Sylvester antwoordde:  Voor zover ik weet niet.

In uw functie bent u al al vaker in contact geweest met veteranen. Wat zijn uw ervaringen?

  • Burgemeester Sylvester antwoordde: Op de Veteranendag van Naarden en Bussum spreek ik altijd veel veteranen. Het zijn voornamelijk veteranen van hogere leeftijd. Hoewel de diensttijd ver achter hen ligt, kunnen zij zich er nog veel van herinneren. Het zijn natuurlijk ook ervaringen die diepe indruk maken. Maar het valt mij op dat zij er ondanks de zwaarte over het algemeen niet verbitterd op terugkijken. Dat tekent hun veerkracht.

Wat zijn volgens u zaken veteranen betreffende die meer onder de aandacht zouden moeten worden gebracht?

  • Burgemeester Sylvester antwoordde: Dat we nu in Nederland sinds enkele jaren een Veteranendag hebben, is een enorme vooruitgang. Ik zou zeggen: laten we voortgaan op de ingeslagen weg.

Vindt u dat veteranen voldoende aandacht krijgen of heeft u nog verbeterpunten?   

  • Burgemeester Sylvester antwoordde: Ik denk dat het nu vooral aan de veteranen zelf is om te bepalen of zij via de Veteranendag voldoende aandacht krijgen. 

Kunt u een woord tot onze veteranen richten?

  • Burgemeester Sylvester antwoordde:  Ik heb enorm veel respect voor mensen die bereid zijn om zich met gevaar voor eigen leven in te zetten voor het nationale belang. En ik hoop op de aanstaande Veteranendag van Naarden en Bussum weer veel veteranen te mogen ontmoeten.

 

[ Terug
f t

Login