Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

VI-Heer_en_Mevr_Noordanus

                


Zie ook de rondleiding door de tuin van Bronbeek en een fotoalbum van een deel van de collectie.


 Inleiding                                                              

Noordanus, kolonel b.d. en voormalig commandant van Bronbeek, en zijn echtgenote waren in 2013 samen naar Bussum Bridgehead 2013 gekomen. Dat was natuurlijk niet voornamelijk voor de re-enactment, hoewel ook zeer de moeite waard, maar met name voor de veteranen.

Bronbeek is naast museum ook een verzorgingshuis en veteranen zijn gewoonlijk geen doorsnee bewoners. In de tijd dat kolonel Noordanus commandant was van Bronbeek was zijn echtgenote van zeer gewaardeerde toegevoegde waarde bij de vervulling van zijn taak.

Mevrouw Noordanus is als verpleegkundige opgeleid en het kan goed zijn dat zij daardoor alle eigenschappen bezit die nodig waren om de bewoners van een huis als Bronbeek maximaal te verzorgen. Dat haar werk gewaardeerd werd moge blijken uit het feit dat aan haar de legpenning van het Commando Diensten Centrum, een zeker bewijs van erkenning voor al het werk wat zij voor Bronbeek verricht heeft, toegekend werd.

Kolonel Noordanus is begin 2013 met functioneel leeftijdsontslag gegaan en opgevolgd door kolonel Dulfer. Wij wensen kolonel Noordanus en vooral ook zijn echtgenote een fijne toekomst in hun huidige woonplaats!


 

[ Terug
f t

Login