Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 Gerard Dulfer officier


Artikel en foto´s met dank aan kolonel M.C. Dulfer.


Vroege loopbaan

Gerardus Marinus Hubertus Dulfer (Rotterdam, 18 januari 1892 - Den Haag, 27 september 1963) was de zoon van Eleonardus Eckhardt Theodorus Dulfer en Francisca Maria Janssen. Dulfer had twee broers die ook in het leger waren, namelijk luitenant-ter-zee tweede klasse Adrianus Johannes en Kolonel der Grenadiers Eleonardus Eckhardt Theodorus. Commandant Bronbeek en kolonel der cavalerie Michael Christiaan Dulfer is een achterneef. Hij trouwde op 5 april 1923 te Rotterdam met Allegonda Schoor.

Dulfer kwam in juli 1908 in aanmerking voor plaatsing aan de cadettenschool, richting de dienst in Nederlands-Indië en verkreeg op 22 juni 1911 de titulaire rang van kadet-korporaal. Hij werd in mei 1912 bij het garnizoen te Maastricht en in mei 1913 bij het zesde of zeventiende regiment infanterie te Breda gedetacheerd en slaagde in juli 1914 voor het examen van tweede luitenant. Hierop vertrok hij op 14 september 1915 met het stoomschip Prins der Nederlanden naar de Oost. Aldaar werd hij eerst bij het 21ste bataljon op Timor geplaatst en in mei 1917 overgeplaatst bij het 6de bataljon te Tjilatjap.

Dulfer werd bevorderd tot eerste luitenant en in maart 1920 voor de duur van drie jaar gedetacheerd bij de landmacht in West-Indië. In april 1922 werd hij echter ziek, van zijn detachering bij de troepen op Curaçao ontheven en verkreeg hij een ziekteverlof van zes maanden naar Europa.

f t

Login