Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Gezin Berenschot


 De familie Berenschot

Wij waren in het oosten van het land te gast bij twee kleindochters en een kleinzoon van generaal Berenschot, die ons uiterst gastvrij ontvingen en ons toegang gaven tot het gehele archief van de generaal. Maar nu moet ons iets vervelend van het hart, wat Bronbeek betreft.

Wij hebben zelf al eens een slechte ervaring met zeg maar de "back office" of de afdeling "collecties" gehad maar die ervaring schijnt eerder regel dan uitzondering te zijn.

Wat betreft de commandanten, zoals de kolonels Dulfer en Noordanus, geen kwaad woord; de bottleneck zit hem dieper, daarachter. Zo hoorden wij bij de familie Berenschot dat zij een schilderij van de generaal hadden aangeboden aan Bronbeek en te horen hadden gekregen dat daarvoor "geen interesse was".... De naam Berenschot had ertoe moeten leiden dat de rode loper op Bronbeek uitgelegd en de familie met alle eer ontvangen zou worden.  Zoals wij zeiden: dit is niet de eerste en als aan dit soort zaken geen halt wordt toegeroepen zeker niet de laatste keer.

Waar onkunde toe leidt

De familie Berenschot voelt zich vervolgens niet echt meer geroepen om Bronbeek in te schakelen waar het andere delen van de nalatenschap van hun grootvader betreft. Gelukkig zijn wij, door hun vriendelijkheid en generositeit, in staat om u op deze website een voorproefje te laten zien. 

Wat ons betreft: wij willen Bronbeek bij deze graag een welgemeend advies geven: een commandant, die iedere drie jaar wisselt, moet een scherp oog houden op de backoffice. Het is zoals bij een regering: die wisselt iedere vier jaar maar de ambtenarij blijft hetzelfde. Een taak van de leden van de regering is dus om de samenstelling en het functioneren van de ambtenaren goed in de gaten te houden. Wij hopen zo duidelijk genoeg geweest te zijn.

Wat de familie Berenschot betreft: de nalatenschap van hun grootvader is hier te zien en meer materiaal is te vinden in het artikel over Berenschot.


 

[ Terug ]

f t

Login