Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Ketting Olivier


Johan Frans Ketting Olivier (Batavia, 21 oktober 1926, overleden 12 februari 1951 te Manyong) kreeg postuum de Militaire Willemsorde voor zijn verrichtingen in Korea. “Wijlen soldaat J.F. Ketting Olivier, Ketting Olivier2legernummer 26.10.21.235 zette zich vrijwillig ten slotte met zijn leven in bij de uitvoering van ordonnansdiensten. Hij drong met de bajonet op het geweer als eerste de vijandelijke heuvelstelling binnen, daarbij waakzaam zijn meestormende commandant dekkende (bron:  Soldaat Ketting Olivier. In de Telegraaf, 29 september 1951).  

Hij werd bij Koninklijk Besluit van 8 mei 1951 benoemd tot ridder in de Militaire Willemsorde voor zijn verrichtingen te Manyong nabij Wonju in Korea in de nacht van 14 op 15 februari (bron: Onderscheidingen. Het Nieuwsblad voor Sumatra, 28 mei 1951).

Ketting Olivier  (legernummer 26.10.21.235) van het dienstvak van de technische dienst was als soldaat ingedeeld bij het Nederlands Detachement VN in Korea, waar hij zich tijdens de strijd onderscheidde door uitstekende daden van moed, beleid en trouw in de nacht van 14 op 15 februari 1951. Hij heeft toen als ordonnans tijdens een driemaal herhaalde aanval op de door de vijand hardnekkig verdedigde heuvel 325 onder eer hachelijke omstandigheden zich vrijwillig, tenslotte zelfs met zijn leven ingezet bij de uitvoering van ordonnansdiensten.

Kort voordat hij sneuvelde drong hij bij de derde beslissende aanval met de bajonet op het geweer als eerste de vijandelijke heuvelstelling binnen, daarbij waakzaam zijn medestormende commandant dekkend (bron: MWO voor twee Korea militairen wegens uitstekende daden bij Wonjoe. Nieuwsblad van het Noorden, 28 mei 1951).


 

[ Terug
f t

Login