Afdrukken
Details: Hoofdcategorie: Unifil Categorie: Officieren, kaderleden en manschappen van Unifil | Gepubliceerd: 20 oktober 2013

Cees van Rijn


Kees van Rijn (omgekomen op 21 oktober 1979), dienstplichtig militair bij het Nederlandse VN detachement, was afkomstig uit Hillegom en werd in de functie van telexist op 1 augustus 1979 ingedeeld bij het verbindingspeloton. In de tijd dat hij bij Dutchbatt diende had hij zich al aangemeld voor de opleiding tot onderofficier op de Koninklijke Militaire School.

Van Rijn kwam om het leven bij een ongeluk met een militaire vrachtauto in Haris (Zuid-LibanonUNIFILlers in 1979). Hij zat achterin een vrachtauto die  van  een slecht onderhouden weg raakte en in een ravijn viel.  Hij was de enige die dodelijk verongelukte; de andere inzittenden kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.  De oorzaak van  het ongeval werd later door de Marechaussee onderzocht en  het lichaam van Van Rijn werd naar Nederland overgebracht.  

Van Rijn was de tweede soldaat die omkwam sinds het begin van het verblijf van  het VN detachement in Libanon.  Op 4 mei  1979 werd de 20-jarige dienstplichtige korporaal Siebe Boonstra per ongeluk gedood door vier kogels uit een Uzi-machinepistool  van een van zijn Nederlandse collega’s.


Bronvermelding


 

[ Terug