Afdrukken
Details: Hoofdcategorie: Militair bouwwerk Categorie: Militair bouwwerk - artikelen | Gepubliceerd: 20 oktober 2013

Voorlader met gladde loop


Inleiding

U kunt hier het resultaat lezen van een interview met de directeur van het vestingmuseum, drs.  B. Kreuger. Ter voorbereiding hadden wij vast een bezoekje gebracht aan het museum en de volgende compilatie gemaakt om u een voorproefje te geven wat er aldaar allemaal te zien is.

Als u op de foto's klikt dan ziet u een vergrote afbeelding met de verklarende tekst. Het vestingmuseum heeft nog veel meer bezienswaardigheden dan wij op deze bescheiden plaats konden weergeven. Het fotoalbum kunt u hier bekijken.


 

Russisch luchtafweerkanonOverzichtsfoto12007-11-25 12.53.57

 

 

 

   


 

2007-11-25 12.54.48Overzichtsfoto22007-11-25 12.55.27

 

 

 

   


Bezienswaardigheden

Bovenstaande kanonnen, schitterende panorama's en nog veel en veel meer is te zien in en rond het vestingmuseum te Naarden. Het is een bescheiden museum dat veel meer met haar collectie op de voorgrond zou moeten treden. Bij de ingang werden wij begroet door de vaste bewoners, zijnde een troep geiten. Wij betraden de kazematten, de luistergang en de wallen met zijn vele kanonnen. Het museum organiseert demonstraties, rondvaarten en nog veel meer.

Wij geven u hieronder vast de folder zodat u direct weet waar u precies moet zijn. Naarden is een vestingstad en een foto van het Arsenaal wilden wij u niet onthouden, deze is op 5 minuten loopafstand van het museum. Eens in de zoveel tijd is er de mogelijkheid om een boottocht door de vesting te maken. Wij hebben een van dit soort tochten gemaakt en een kort verslag kunt u hier lezen. Foto's van de vesting kunt u hier bekijken.


 

 Vesting folder2Vesting folderArsenaal

 

 

   


[ Terug